Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ένα παραμύθι για τη γραφιστική


Punca, η Μαγική Τελεία είναι ο τίτλος ενός διαδικτυακού εικονογραφημένου παραμυθιού, όπου η επιστημονική φαντασία συναντάει τη γραφιστική μαγεία. Σχεδιαστικές και τυπογραφικές έννοιες απλοποιούνται για πρώτη φορά με παιχνιδιάρικη και παραμυθένια διάθεση. Μία συναρπαστική περιπέτεια σχετικά με το CMYK, τη διαγραμμάτωση (kerning). και τη δημιουργικότητα…

Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα punca.net, στα Αγγλικά. Τα  πρώτο από τα επτά συνολικά κεφάλαια έχουν ήδη αναρτηθεί, ενώ τα υπόλοιπα έξι θα ακολουθήσουν με το ρυθμό του ενός κεφαλαίου ανά εβδομάδα.

Η ιστορία αφορά τον Οτ, ένα μπλε μαλλιαρό αγόρι, που δε χρησιμοποιεί τελείες στη σχολική του έκθεση σχετικά με ταξίδια στο διάστημα. Η δασκάλα του, η Κα Pompadour του λέει να ξαναγράψει την έκθεση, αυτή τη φορά με όλα τα σημάδια τήξης. Το ίδιο απόγευμα, μία τελεία που ακούει στο όνομα Punca παίρνει τον Οτ μαζί της μέσα σε μία φούσκα στο φεγγάρι.
 

Εκεί συναντούν τις μαγικές τελείες που καλλιεργούν CMYK-berries (CMYK-μούρα) για να φτιάξουν μελάνι. Ανακαλύπτουν ότι το πηγάδι από το οποίο έπαιρναν νερό για να ποτίσουν τα CMYK-berries είναι ξερό. Υπεύθυνα γι’ αυτό είναι τα θυμωμένα τετράγωνα (angry squares) τα οποία έχουν επίσης απαγάγει τη μητέρα της Punca. Η Punca και ο Οτ απευθύνονται στον Font Formentor (Γραμματένιο) ο οποίος είναι απορροφημένος με τη διαγραμμάτωση.
 

Και κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτειά τους, που επιμορφώνει μικρούς και μεγάλους σε έννοιες της γραφιστικής.

 

Πηγή: designmag.gr
 
Σου άρεσε η είδηση; Βρες ακόμα περισσότερες ειδήσεις εδώ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου