Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ της 12ης τριενάλε πολιτικής αφίσας του Μονς


Η αφίσα είναι ένα πολιτικό όπλο, που καταγγέλλει και ευαισθητοποιεί. Για πάνω από 30 χρόνια, η Διεθνής Τριενάλε Πολιτικής Αφίσας Αφίσας του Μονς, συγκεντρώνει και συγκρίνει τις προσπάθειες σχεδιαστών από όλο τον κόσμο, σε μια έκθεση-γροθιά στην απάθεια.

Οι επιλεγμένες αφίσες αποκαλύπτουν τα μείζονα ζητήματα των τριών τελευταίων ετών: οικονομική κρίση, γεγονότα περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης, ανθρωπιστικές καταστροφές και τονίζουν τα σταθερά ζητήματα της ανθρωπότητας: τις κοινωνικές ανισότητες, τους περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με μια φράση, κάποιες φορές μια λέξη μόνο, μια εικόνα καταγγέλλει, αναδεικνύει, και αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των πολιτών.



Η αφίσα με την οποία διακρίθηκε ο Ιωάννης Φετάνης αποτελεί μια κριτική για το παρόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η κριτική επιτροπή εξέτασε φέτος 997 συμμετοχες και επέλεξε τις καλύτερες 150 για την καθιερωμένη έκθεση της τριενάλε, που θα διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου του 2014. Δίπλα στα ονόματα γνωστών αφισέρ όπως ο Kari Piippo (Φινλανδία), Lex Drewinski (Γερμανία), David Tartakover (Ισραήλ) και Nous travaillons ensemble (Γαλλία) έχουμε τη χαρά να βλέπουμε κι ένα ελληνικό: αυτό του Ιωάννη Φετάνη. Από εμάς, θερμά συγχαρητήρια.

Πληροφορίες για την τριενάλε του Μονς υπάρχουν εδώ (γαλλόφωνο)
Την πλήρη λίστα των φιναλίστ θα βρείτε εδώ

Πηγή: designmag.gr    

Σου άρεσε η είδηση; Βρες ακόμα περισσότερες ειδήσεις εδώ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου