Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού Poster for Tomorrow


Σχεδόν 3500 προτάσεις από ολόκληρο τον κόσμο με θέμα το δικαίωμα στη στέγαση, ήταν η απάντηση στην πρόσκληση που απηύθυνε το Poster for tomorrow. Οι καλύτερες αφίσες για το φετινό διαγωνισμό ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Στη φάση των 300 φιναλίστ διακρίναμε τέσσερα ελληνικά ονόματα. Πρόκειται για τους: Αντώνης Χίνης, Ιωάννης Εργελετζής, Ιφιγένεια Ιλιάδου και Παναγιώτης Μεταλληνός.
 

Από αυτούς, η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες του χώρου όπως ο Alain Le Quernec, η Annette Lenz και η Annik Troxler επέλεξε τις 100 καλύτερες αφίσες, οι οποίες περιλαμβάνονται στην έκθεση που θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στην έντυπη έκδοση, που κυκλοφορεί από το Poster for tomorrow. Από τις 100, τελικά, προήλθαν και οι δέκα καλύτερες οι οποίες ανήκουν στους: Diego Becas (Χιλή) Tien Le (ΗΠΑ), Mark Bohle (Γερμανία), Alice Leary (Γαλλία), Prim Bunsopis (Ταϊλάνδη), Daniel Leblanc (Καναδάς), Priscilla Dos Santos (Βέλγιο), Moises Romero (Μεξικό), Matthew Gribben (ΗΠΑ), Joghyun You, Jaemin Lee και Sarah Chung (Νότια Κορέα).
 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους 100 καλύτερες αφίσες υπάρχει και μία του Παναγιώτη Μεταλληνού.
 
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Τα πλήρη αποτελέσματα θα βρείτε εδώ

Πηγή: Design mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου