Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι Graphic Designers του μέλλοντος στην Στέγη



«Μια μέρα μού είπαν να βάλω τα γράμματα δίπλα δίπλα, καλλιγραφικά, όπως πρέπει, όχι όπως θα ήθελα εγώ. Δεν κατάλαβα όμως το γιατί. Μου εξήγησαν ότι έτσι θα είναι ευανάγνωστα και κατανοητά από τους άλλους. Δεν κατάφερα όμως ποτέ να μάθω να γράφω όπως θέλουν οι «άλλοι», άσε που ποτέ δεν μου άρεσε το "Φ" με το "Λ" μαζί…»

Η αφίσα του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Tην αφίσα φέρεται να έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς (Without, Miss Violence).

Δείτε εδώ όλα μας τα νέα    

E-Commerce: «Τονωτική ένεση» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Με τον τζίρο του B2C ηλεκτρονικού εμπορίου να αγγίζει φέτος στη χώρα μας τα 3,5 δισ. ευρώ, το e-commerce αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία τονωτική ένεση για το λιανεμπόριο και την ελληνική οικονομία, ενώ οι νέες δράσεις ενίσχυσής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έρχονται να «ξεδιπλώσουν» περαιτέρω την τεράστια δυναμική του.

Κακόβουλο λογισμικό και διαφημίσεις παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα των «Android» συσκευών


Η Symantec δημοσιοποίησε μια μελέτη για τα ρίσκα ασφαλείας των εφαρμογών για τις απανταχού Android συσκευές, για το διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

2014 Environmental Awards


Τα Environmental Awards έρχονται για 2η χρονιά να αξιολογήσουν, να επιβραβεύσουν και να αναδείξουν βέλτιστες πρακτικές, διαδικασίες και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία από επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς που υποστηρίζουν έμπρακτα ότι η λήψη μέτρων είναι σίγουρη επένδυση για το μέλλον.

Το Youtube, πάνω από Facebook και Google στα νεανικά κοινά







Το YouTube ψηφίστηκε ως η νούμερο ένα πλατφόρμα στα νεανικά κοινά ηλικίας 16 έως 24 ετών, ξεπερνώντας τόσο το Facebook, όσο και το Google, ενώ το Twitter, η Red Bull και το Spotify δεν κατάφεραν να μπουν στο top 50.

Τι διαβάζουν οι ΗΠΑ στο Ίντερνετ αυτή τη στιγμή;





Δείτε το με ένα απίστευτο interactive χάρτη!

Αυτός ο καταπληκτικός interactive χάρτης από το Bitly δείχνει τι διαβάζουν στις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, μια real time καταγραφή επισκεψιμότητας που έχει πολύ ενδιαφέρον. Δείτε τον ΕΔΩ!

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πόσο σημαντικά είναι το Facebook και το Twitter για μια επιχείρηση;


Όλο και πιο ενεργά χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των εταιρειών τα social media, τα τελευταία δύο χρόνια!

Ericsson Application Awards 2014




Εάν έχετε σχεδιάσει ή έχετε μια ιδέα για ένα Application, το οποίο πιστεύεται πως μπορεί να κάνει την διαφορά, τότε αρπάξτε την ευκαιρία που σας δίνει η Ericsson. Δεν έχει σημασία αν τώρα ξεκινάτε την καριέρα σας ή είσαστε ένας ολοκληρωμένος developer, μπορείτε να υποβάλλεται την συμμετοχή σας και να συναγωνιστείτε για τις καλύτερες εφαρμογές Android ή iOS.

Οι 10 δημοφιλέστερες ταινίες που κατέβασαν οι χρήστες στις Η.Π.Α


Kάθε εβδομάδα το Torrent Freak ανακοινώνει τις 10 πιο δημοφιλείς ταινίες που έχουν κατεβάσει οι χρήστες από torrent sites και περιλαμβάνει αρκετά blockbusters και πρόσφατες παραγωγές.

InfoCom World


Για 15η συνεχή χρονιά, το Infocom World, το συνέδριο-θεσμός στην αγορά Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media, θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Divani-Caravel.

Tο μεγαλύτερο παιχνίδι του κόσμου!


Η Νάντια Μπουλέ παρουσιάζει το «THE BIGGEST GAME SHOW IN THE WORLD»! 
24 παίκτες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Καζακστάν συντάσσουν… το μεγαλύτερο παιχνίδι του κόσμου!

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα για τα «Καρντάσιανς»


Πρεμιέρα έκανε η πολυαναμενόμενη εκπομπή του ΑΝΤ1 με τίτλο «Τα Καρντάσιανς» με παρουσιαστές τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, την Μαρία Μπεκατόρου και τον Δημήτρη Σταρόβα.

Έρχονται τα "Youtube Music Awards"


Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε σήμερα τις κατηγορίες των «YouTube Awards» και τις υποψηφιότητες, καλώντας τους χρήστες του δημοφιλούς ιστοτόπου ανταλλαγής οπτικοακουστικού υλικού να ψηφίσουν.

Η Βικιπαίδεια της ποπ κουλτούρας


Τέσσερις Καναδοί έκαναν την εξής απλή σκέψη: αφού η Βικιπαίδεια είναι το κοινόβιο της παγκόσμιας γνώσης, να φτιάξουν κι αυτοί μία διαδικτυακή κοινότητα παγκόσμιας ποπ κουλτούρας. Όλες οι ταινίες, οι μουσικές, τα βιβλία, τα βιντεοπαιχνίδια, οι τηλεοπτικές σειρές, τα γκάτζετ, όλα όσα πρόκειται να βγουν σε μαζική κατανάλωση είναι παρκαρισμένα σε μία πλατφόρμα, στο Hypejar, όπου οι χρήστες όχι μόνο βρίσκουν τα πάντα γύρω από την τάδε ταινία που θα κυκλοφορήσει ή το επόμενο πολυαναμενόμενο smartphone, αλλά, κυρίως, "ψηφίζουν" για το αν και πόσο το προϊόν αξίζει να το περιμένουμε πώς και πώς! Στην ουσία, παίρνουν το παγκόσμιο μάρκετινγκ στα χέρια τους.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κατέφθασαν τα νέα Windows 8.1!


Η Microsoft ανακοίνωσε την παγκόσμια διαθεσιμότητα των Windows 8.1, της πλούσιας σε χαρακτηριστικά αναβάθμισης του δημοφιλούς Λειτουργικού Συστήματος των Windows 8, που θα επιτρέψει στους πελάτες να δημιουργούν εμπειρίες στους ρυθμούς της ζωής τους, από όπου κι αν βρίσκονται.

Τι νούμερα τηλεθέασης έκανε η πρεμιέρα του Dancing with the Stars 4;


Πρεμιέρα έκανε το λαμπερό show του ΑΝΤ1 «Dancing with the Stars» με παρουσιάστρια τη Δούκισσα Νομικού.

Πώς μπορώ να κάνω μπλοκάρισμα ενός χρήστη;


Έχει αναφερθεί πολλές φορές κακή χρήση από ορισμένους χρήστες του Facebook, ακόμη και από φίλους τους οποίους κάνουμε online και δε γνωρίζουμε στην πραγματική ζωή. Αν οποιοσδήποτε χρήστης σε ενοχλήσει σε σημείο που να μη θέλεις να έχεις καμία πλέον επαφή με αυτόν, τότε υπάρχει το μπλοκάρισμα για εσένα.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Έκθεση: Συμβιώσεις


Το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει στο Φουαγιέ και τους εξωτερικούς χώρους του θεάτρου την έκθεση με τίτλο «Συμβιώσεις». Έξι γυναίκες αφηγούνται μέσα από το εικαστικό τους έργο ιστορίες της καθημερινότητας με κέντρο την έννοια της Συμβίωσης, της Συνύπαρξης, της Σύγκρουσης, της Συναίσθησης της ατομικότητας. Στα 6 βίντεο που παρουσιάζουν αποδίδουν σχεδόν επί τόπου, με αμοντάριστα πλάνα καθημερινές καταστάσεις όπως αυτές προκύπτουν φυσικά μέσα στους οικείους χώρους, ενώ στα έργα τους με ζωγραφική, κολάζ και γλυπτική οι ίδιες αυτές καταστάσεις εμφανίζονται σαν ποιητικά στιγμιότυπα.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Twitter TV


Το κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε επίσημα την ενεργοποίηση μιας νέας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες του να παρακολουθούν ζωντανά προγράμματα τηλεόρασης απλώς ακολουθώντας έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο, που βρίσκεται ενσωματωμένος στα διάφορα «τιτιβίσματα» που διαβάζουν.

"Χαρτί και Μολύβι". Ομαδική εικαστική έκθεση





IANOS Αίθουσα Τέχνης
Διάρκεια: 3 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2013

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της κλείνει η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, η οποία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει να προυσιάζει θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

Cat B15, ένα smartphone από την Caterpillar


Η Cat λανσάρει και στην Ελλάδα το Cat B15, ένα smartphone με πιστοποιητικό ανθεκτικότητας IP 67, σχεδιασμένο για extreme τύπους, που θέλουν όμως να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας.

Place-shifting, mοbile TV και video on demand διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην τηλεθέαση


Η επέλαση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών είναι ξεκάθαρο ότι έχει αλλάξει άρδην τις συνήθειες στην παρακολούθηση τηλεόρασης και video. Η εξέλιξη αυτή έχει διαμορφώσει νέες τάσεις που αναμφίβολα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα κανάλια στη στρατηγική τους.